Om Inge Ove Tysnes

Inge Ove Tysnes er fotograf, journalist og forfatter med Sandnessjøen som base. På sitt eget forlag har han gitt ut bøkene "Elgeland, landskap og elg under De syv søstre" og "MIDT-HELGELAND, mitt Helgeland". Sistnevnte bok har solgt i over 5.000 eksemplarer og et nytt opplag kom i juli 2007. Engelske og tyske utgaver kom ut i desember 2006.

I 2007 kom boka “Mitt hav, min himmel, Helgelandskysten, og i desember 2009 turboka “Helgelandskysten, - turer bratt og flatt”.

I november 2017 kom boka "Helgelandskysten - på langs" ut.

Forlaget gir hvert år ut kalenderen "Mitt Helgeland" med Inge Ove Tysnes' bilder fra Helgelandskysten.

Inge Ove Tysnes arbeider til daglig over hele Helgeland, og han tar også oppdrag utenom dette området.

Naturen på Helgelandskysten er etter hvert blitt Inge Ove Tysnes sitt spesiale, men han har en allsidig bakgrunn som pressefotograf. Han frilanset på 1980-tallet i Oslo for Dagbladet og Adresseavisen, og etter det var han fem år fast ansatt fotograf i Norsk Ukeblad. På 1990-tallet dro han tilbake til Helgeland som journalist og seinere redaktør.

Siden 2005 har han arbeidet som frilanser. Bidragsyter til blant annet bøkene "Streif - matmøter i norske kulturlandskap” (Andrimne forlag 2005) og "Året ute", Den norske turistforenings årbok 2006.

Inge Ove Tysnes er medlem i Norsk journalistlag (NJ) og i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFF).

Foto: Jeanette L. Bækkevold

Nettsider av Maria Ligaard for Mekke Media

Syv Søstre Forlag, Inge Ove Tysnes
Harald Hårfagres gate 21, 8803 Sandnessjøen
Tlf 95768881
post@syvsostre.no